تبلیغات
عاشقانه شعر عکس ورزشی علمی اس ام اس مقاله - کوکاکولا
قالب وبلاگ قالب وبلاگ

عاشقانه شعر عکس ورزشی علمی اس ام اس مقاله
 

عشق حقیقی ست مجازی نگیر
این دم شیر است به بازی نگیر
 
نوشته شده در تاریخ دوشنبه 22 فروردین 1390 توسط ح. ص
سیری در تاریخ شراب بهشتی کوکالا " می خوام برای تمام دنیا کوکا بخرم" "و جنات تجری من تحتها...."!!!! کوکاکولا© در هشتم ماه مه سال 1860، در آتلانتا از ایالت جورجیای آمریکا توسط داروسازی به نام جان پمبرتون تولید شد.  او فرمول این نوشیدنی را در یک کتری سه پایه در حیاط خانه اش آماده نمود.وی عصاره ی کوکاکولا© را ساخته و به داروخانه ی Jacob برد. این عصاره در آنجا توسط مشتریان امتحان شد و کیفیت آن "عالی" برآورد شد. فروش این نوشیدنی گازدار با قیمت شیشه ای 5 سنت به مردم شروع شد. آب کربنات با این عصاره مخلوط شد تا محصولی به دست آید که در عین حال "سرحال آور و خوشمزه" باشد. این شعار تبلیغاتی کوکولا شد: "سرحال آور و خوشمزه" "Delicious and Refreshing". ©

لوگوی معروف کوکاکولا© را که تا به امروز بدون تغییر باقی مانده همکار و کتابدار پمبرتون، فرنک رابینسون، به خط اسپنسری طراحی کرد.

اولین فروش کوکاکولا© در همان داروخانه ی Jacob در هشتم مه همان سال شروع شد. فروش سال اول روی هم رفته حدود 50 دلار شد. جالب اینجاست که هزینه ای که جان پمبرتون در این سال کرده بود بیش از 70 دلار بود.

تا سال 1905، نوشیدنی بدون الکل که به صورت یک نوشیدنی نیرو زا به فروش می رفت، حاوی مقادیری کافئین و همچنین دانه ی کولا بود که این گیاه خود غنی از کافئین است.

در سال 1887، تاجر و داروساز آتلانتایی، آسا کندلر، فرمول کوکاکولا© را از مخترعش، جان پمبرتون به قیمت 2300 دلار خریداری کرد. تا اواخر سال 1890 کوکاکولا© تبدیل به یکی از محبوب ترین نوشیدنی های گازدار آمریکا شد که این به خاطر بازاریابی قوی کندلر بود. فروش شرکت  کوکاکولا ©در دوره ی ریاست آسا کندلر بین سالهای 1890 و 1900 تا 4000درصد افزایش یافت.

 

لوگوی کلاسیک به خط اسپنسری




زمانی که کوکا-کولا برای نخستین بار به بازار آمد، دو ماده کلیدی تشکیل دهنده ی آن کوکائین (بنزونیل متیل اکونین) و کافئین بودند. کوکائین آن از برگ گیاه کوکا و کافئین آن از دانه های گیاه کولا گرفته می شد. (حرف K کولا برای بازاریابی بهتر تبدیل به حرف C  در Coca-Cola شد.)

کوکا – کوکائین

پمبرتون برای فرمول خود می خواست که در هر گالن (3.78 لیتر) عصاره نوشابه، پنج اونس (حدودا 0.147 لیتر )برگ کوکا ریخته شود، که این درصد قابل توجهی بود؛ اما در سال 1891 کندلر (بنیانگزار  شرکت کوکا-کولا) ادعا کرد که فرمولش (که تفاوت زیادی با نسخه ی اصلی پمبرتون داشت) تنها حاوی یک دهم این مقدار است. زمانی کوکا-کولا حدود نه میلی گرم کوکائین بازای هر شیشه داشت، اما در سال 1903 این مقدار حذف شد. کوکا-کولا هنوز هم دارای چاشنی کوکائین است.

دانه های کولا-کافئین

دانه های کولا کار طعم دهنده را در کوکا- کولا انجام می دهند، اما منبع کافئین نوشیدنی هم هستند. مثلا در برچسب محتویات بطری های کوکا-کولایی که در انگلستان به فروش می رسد نوشته شده "طعم دهنده ها (از جمله کافئین)". روی برچسب کوکا-کولای مشهد هم نام کافئین ذکر شده است.

دانه ی کولا حاوی تقریبا 2 تا 3.5 درصد کافئین است، طعم تلخی دارد . معمولا از آن در نوشیدنی های غیرالکلی کولا استفاده می شود. در سال 1911 دولت آمریکا  لایحه ای علیه استفاده از کافئین در کوکا-کولا ارائه داد به امید آنکه کوکا-کولا کافئین را از فرمول خود حذف کند، که رد شد. به دنبال آن، در سال 1912 لایحه غذای سالم و مواد مخدر اصلاح شد، که در پی آن کافئین به فهرست مواد "عادت آور" و "زیان آور" اضافه شد که بر اساس آن تولید کننده می بایست نام آن را روی برچسب محصول خود درج کند. کوکا-کولا حاوی 34 میلی گرم کافئین است، در حالیکه کوکای رژیمی بدون کافئین حاوی . میلی گرم است.

شواهدی قوی وجود دارند دال بر اینکه کافئین می تواند استقامت بدنی را تا حد زیادی بالا ببرد. به همین دلیل، کافئین جزو مواد ممنوعه توسط کمیته بین المللی المپیک (IOC) اعلام شده است. با این همه، کوکا-کولا اسپانسر اصلی بازی های تابستانی المپیک 1996 بود.



فرمول                                   فرمول دقیق کوکا-کولا یک راز تجاری پرآوازه است. نسخه ی اصلی فرمول در خزانه اصلی بانک سان تراست در آتلانتا نگهداری می شود. افسانه ای در بین مردم جا افتاده است که فقط دو نفر از مدیران به فرمول دسترسی دارند، که هر کدام از آنها فقط نیمی از فرمول را دارند. اما حقیقت اینگونه است که کوکا-کولا قانونی دارد که دسترسی به فرمول را فقط به دو مدیر محدود می کند، و هر کدام همه ی فرمول را می داند.

دقیقه بعد: 10 قاشق چای خوری شكر وارد بدنتان می شود. می دانید چرا با وجود خوردن این حجم شكر دچار استفراغ نمی شوید؟ چون اسید فسفریك، طعم آن را كمی می گیرد و شیرینی اش را خنثی می كند.

20 دقیقه بعد: قند خونتان بالا می رود و منجر به ترشح ناگهانی و یكجای انسولین می شود. كبدتان شروع می كند به تبدیل قند به چربی تا قند خون، بیشتر از این بالا نرود.

40دقیقه بعد: حالا دیگر جذب كافئین كامل شده، مردمك های تان گشاد می شود، فشار خونتان بالا می رود و در پاسخ به این حالت، كبدتان قند را به داخل جریان خون رها می كند. گیرنده های آدنوزین مغز حالا بلوك می شوند تا از احساس خواب آلودگی جلوگیری كنند.

45دقیقه بعد: ترشح دوپامین افزایش پیدا می كند و مراكز خاصی در مغز كه حالت سرخوشی ایجاد می كنند، تحریك می شوند. این همان مكانیسمی است كه در مصرف هروئین منجر به ایجاد سرخوشی می شود!

بعد از 60دقیقه: اسید فسفریك موجود در نوشابه، داخل روده كوچك، به كلسیم، منیزیم و روی می چسبد. متابولیسم بدن افزایش پیدا می كند. میزان بالای قند خون و شیرین كننده های مصنوعی، دفع هرچه بیشتر كلسیم را از طریق ادرار باعث می شوند.

مدتی بعد: كافئین در نقش یك داروی مدر (ادرارآور) وارد عمل می شود. حالا دیگر كلسیم و منیزیم و رویی كه قرار بود جذب بدن شود، بیش از پیش از طریق ادرار دفع می شود و به همراه آن مقادیر زیادی آب، سدیم و دیگر الكترولیت ها نیز از دست می رود.

مدتی بعدتر: كم كم آن غوغایی كه در بدن تان ایجاد شده بود، فروكش می كند و نوبت به افت قند می رسد. در این مرحله یا خیلی حساس و تحریك پذیر می شوید یا خیلی كرخت و بی حال. حالا دیگر تمام آن آبی را كه از طریق نوشابه وارد بدن خود كرده بودید، دفع كرده اید؛ آبی كه می شد به جای اسید و كافئین و شكر، حاوی مواد مفیدی برای بدنتان باشد. تا چند ساعت بعد اثر كافئین هم از بین می رود و شما هوس یك کوکای دیگر می كنید!


عده ای که پا را از این صحبت ها فراتر نهاده و می گویند اگر تكه‌ای از گوشت گاو را در یك كاسه كوكاكولا قراردهید، پس از دو روز ناپدید می‌شود!




طبقه بندی: مقاله، 
برچسب ها: کوکاکولا،  
.: Weblog Themes By Pichak :.


Page Rank Check